dissabte, 20 d’octubre del 2007

Ple del mes d'octubre

L'augment injustificat de l'IBI, com a mínim del 8%, i el pla CAUFEC, arran d'una moció del nostre grup, centren el debat d'un ple que s'allarga fins les 11 de la nit.

El govern municipal manipula les dades econòmiques i l'edificabilitat del pla CAUFEC, però reconeix per primera vegada que s'ha utilitzat una zona verda municipal per augmentar els metros quadrats edificables que s'ha regalat a l'empresa. La nostra regidora, Lídia Ibáñez, va emplaçar el portaveu socialista a negociar una reducció de l'edificabilitat del pla.

El grup d'ICV va defensar una vegada més que l'aprovació dels impostos i les taxes municipals s'ha de relacionar amb el pressupost, no té sentit decidir els diners que volem recaptar sense saber en què els gastarem. El nostre grup en el seu programa electoral dèiem que no s'havia d'incrementar la pressió fiscal i som coherents amb els nostres compromisos. D'altra banda també pensem que cal un procés participatiu per decidir les dues coses i com a mínim hem de fer servir l'audiència pública, una de les coses positives que té un Regalment de participació ciutadana que es va fer per treure la veu a la gent.

En el debat sobre l'augment desproporcionat de l'IBI l'alcaldessa va insistir que la ciutadania vol més serveis,
però no va concretar en quins serveis pensava. Va dir també demagògicament que al nostre municipi no es pagava la taxa d'escombraries quan tots sabem que es va incloure a un IBI que als últims anys ha pujat sempre per sobre del cost de la vida. La seva argumentació va ser totalment demagògica.

També va ser demagògic la intervenció del portaveu socialista quan va voler contestar les dades del nostre grup sobre l'augment d'edificabilitat del Pla CAUFEC dient que el nivell d'eficabilitat de la zona era inferior al d'altres barris com Can Vidalet. És veritat, però no va dir que a Can Vidalet s'ha mantingut l'edificabilitat que preveia el PGM i a la zona CAUFEC s'ha passat d'una edificabilitat prevista de 30 mil metres quadrats a 240 mil.. Que pretén que estiguem contents perquè només els hem regalat 210.000 m2 i que si haguessin posat l'edificabilitat de Can Vidalet els hauríem pogut regalar 200 mil m2 quadrats més?

El portaveu socialista va reconèixer que s'havien afegit al pla CAUFEC els 110.000 m2 que l'ajuntament havia rebut de la urbanització de la Ciutat Diagonal i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya considerava que no s'havia pogut demostrar. Arran de la nostra moció, els grups de CiU i ERC es van comprometre a traballar amb ICV per emprendre accions legals si és necessari.

Una última reflexió és que el ple va acabar a les 11 de la nit i que un dels arguments que es van donar per silenciar la gent que hi assistia és que s'allargaven massa. Ara s'allarguen perquè hi ha representants populars que els encanta escoltar-se...

TornarDalt